Nya startförbud för banskötsel

Tisdagar och fredagar startförbud före kl 8 från hål 1 och före kl 9.30 från hål 10

Det återstår många härliga veckor med golfspel ännu men trots det så går det inte att komma från det faktum att högsäsongen är över. Detta märks definitivt av genom att våra väldigt duktiga sommarjobbare slutat för säsongen för att återigen börja skolan.
Vi kommer därför inte ha möjlighet att klippa hela banan lika frekvent som då vi är fulltalig bemanning utan helt enkelt prioritera olika dagar för olika ytors klippning för att ändå över tid hålla en så jämn kvalitet som möjligt , prio ligger givetvis på greenerna men vissa dagar får även dom stå åt sidan så att tex fairways och ruffar kan bli klippta. När det gäller greenerna så kommer dom att klippas och gödslas imorgon, gödslet som vi använder är lite svårlösligt och kan därför ligga synligt i några dagar på greenerna men det är inget som är skadligt för varken människor eller gräs. Gödselkornen är mellan 1-2 mm i storlek och bör därför inte heller påverka spelet nämnvärt.
När det gäller start och spelförbud som vi haft måndag onsdag och fredag fram tills nu så kommer det från och med v35 på tisdagar och fredagar att vara spelförbud fram till kl 08.00 på hela banan och endast start från hål 1 efter kl 0800 och endast start efter kl 0930 på hål 10. Kan förekomma ändringar pga dåligt väder som gör att klipprutimer kan komma att ändras.
Under veckan kommer det även att göras en del insatser på tee 56 på hål 1,7, och 9 samt tee 47 på hål 1 och 7, dessa tee kommer att spelas från matta för att skapa bra förutsättningar inför vintern och kommande säsong då kvaliten på framförallt dessa tee varit dålig hela säsongen, det är just nu väldigt gynnsamma förhållanden för att etablera gräs så därför väljer vi att göra insatserna nu för att inte riskera ytterligare en säsong med dåliga tee. Vi kommer att byta ut och fräscha upp mattorna så att dom ska bli betydligt
trevligare att spela från än i våras. Dom insatser som kommer att göras på tee är vertikalskärning, luftning sådd och dress, och det är därför också viktigt att när dessa insatser är gjorda att dom ytorna inte beträds eller spelas från då detta stör etableringen av det nysådda gräset.
Mvh Lars

Fler artiklar

Namn Datum
Sugen på nya klubbor? 2021-02-22
Verksamhetsseminarier 2021-02-12
Bemanning 2021-01-21
Avgifter 2021 2021-01-20
Tack för i år! 2020-11-16