Angående Restaurangen

Vi har förståeligt fått en del frågor om beslutet angående Restaurangen

Styrelsen meddelande nuvarande krögare skriftligen och muntligen den 30 oktober att vi säger upp det avtal som funnits sedan 2016.

Följande punkter önskade vi få ett förslag på upplägg av Krögare vid NmGK:

Vi kommer inför år 2020 se över Restaurangverksamheten och de önskemål vi har på den krögare vi tänker oss kommande år.

Några av de punkter vi kommer titta på

• Öppettider
  • Städning av hela klubbhuset och omklädningsrummen
  • Utbudet/Meny
  • Dagens luncher
  • Omsättningsbaserat arrende
  • Vinteraktiviteter

Vi har sedan haft ett möte den 14 november med Hjördis Mat och Dryck där vi pratat om en långsiktig satsning 5 år och framåt.

Hon meddelar att det inte är aktuellt för henne med en sådan satsning och istället väljer att fokusera mera på sin verksamhet inne i Umeå. Vi avslutar mötet där Hjördis Restaurang och Mat valt att inte fortsätta på Norrmjöle GK med detta långsiktigare tänkande.

Avtalet för Hjördis Restaurang och mat var även inför säsongen 2015 uppsagt och ute på annonsering, men vi har nu haft otroligt bra och lyckosamma år med henne. Alltifrån öppettider och goda middagar till ett varmt bemötande i köket. Det är alltid smärtsamt med förändringar och känslan hos flera kan vara - varför ändra något som fungerar? Förändringar sker och kan upplevas skrämmande, spännande, sorgligt, intressant och bra. Det är svårt att fylla en plats efter den krögare vi haft i 15 år som på flera sätt berört oss med positiva upplevelser och den plats hon tagit i mångas hjärtan. Vi ser även att hon bidragit till att många yngre personer fått chansen att sommarjobba i en mycket härlig miljö vi har ute på golfklubben. Flera av dessa har även fortsatt inom yrket och kan säkert med glädje minnas de somrarna de hade på klubben. Vi är såklart medvetna om att flera kommer reagera med bestörtning och protester kring detta, men nu har Hjördis själv valt att inte gå med på en längre periods satsning.

Hoppas detta kan ge en bild av situationen - vi kommer en bit in på det nya året anordna en klubbfest där vi tänker oss en avtackning för Hjördis med personal.

Ny Klubbchef/VD 2020-01-24
Tack för 5 fina golfsäsonger 2020-01-10